Yogabalance logo

Yoga @ WORK

Link, niet zichtbaar!

Yoga @ SCHOOL

Link, niet zichtbaar!

Yoga @ HOME / CLUB

Link, niet zichtbaar!

Het ontstaan van Yoga Balance

Ilse Renard, Licentiate Romaanse van opleiding, leidt Yoga Balance. Al quasi 20 jaar is zij gepassioneerd door Yoga en een aantal jaar geleden besliste zij die passie ook in haar professioneel leven te integreren en haar kennis en ervaring te delen met jong en oud.

Ilse RenardIlse vertelt:Mijn CV

Door mijn kinesist kwam ik in 1997 in contact met yoga. Al had ik nooit gedacht dat yoga iets voor mij zou zijn… jong, dynamisch en down-to–earth als ik was, toch kreeg ik er snel de smaak van te pakken. Het hielp me in eerste instantie van mijn hyperventilatie af, maar bleek veel meer in petto te hebben… yoga ging al gauw de rode draad vormen door mijn leven, gaf me de kracht en het doorzettingsvermogen om moeilijke tijden zonder al te veel kleerscheuren te doorworstelen, zowel fysiek als mentaal. Langzamerhand brokkelde mijn weerstand tov meditatie zelfs af omdat ik ook voelde dat het me naast de relaxatietechnieken extra rust en ontspanning gaf en meer innerlijke kracht. Ik durf nu terug te vertrouwen op mijn innerlijk gevoel…

Na een boeiende carrière in internationale samenwerking voor en met lokale besturen wereldwijd, waarin ik tijdens vormingen en seminaries wel eens naar yogatechnieken greep om een creatief proces te stimuleren of ademruimte te creëren, vond ik in 2012 de tijd rijp om het roer om te gooien.
Op de vraag van een Guatemalteekse collega “is je hart nog gelukkig?” moest ik ontkennend antwoorden. Ik was niet meer gelukkig met mijn manier van werken en leven, ik was mijn balans kwijt en … ik wou méér halen uit dit leven. Yoga Balance blijkt hier de perfecte oplossing voor.

Mijn passie voor yoga maakt de brug met mijn passie voor lesgeven, wat me met de paplepel werd ingegeven, met twee ouders die een ganse carrière in het (Mechelse) onderwijs hebben gestaan. Zelf gaf ik enkele jaren full-time les in het secundair onderwijs om daarna via mijn liefde voor talen in internationale gemeentelijke samenwerking terecht te komen. Toch gaf ik lesgeven nooit op : vorming geven aan ambtenaren, schepenen en raadsleden bleef immers altijd één van de leuke aspecten van mijn job. Binnen mijn yoga-vereniging gaf ik ook een tijdlang les, maar met mijn buitenlandse werkmissies viel dit soms moeilijk te combineren.

Als ervaren docent geef ik mijn yogakennis graag door aan zowel bedrijven, organisaties, besturen als scholen via Yoga Balance.  Sinds 3 jaar geef ik ook les aan particulieren in een studio in Sint-Katelijne-Waver. In 2015 en 2016 heb ik 3 vervolgopleidingen Restorative Yoga gevolgd bij Ela Veda, een befaamde Costa Ricaanse docente die elke jaar te gast is in België. Aanvankelijk volgde ik deze om mezelf te kunnen ‘helen’, maar meer en meer groeide de behoefte om met de ervaring die ik opbouwde, ook anderen te helpen op weg naar een betere gezondheid. Vandaar dat ik sinds sept 2016 "Restorative Yoga" aanbied. Vanaf 9 februari 2017 zal dat op een nieuwe locatie zijn, nl bij Yoga en Co, Kruisbaan 1, Mechelen. 

Contacteer yogabalance.be voor meer informatie.