Yogabalance logo

Yoga @ WORK

Link, niet zichtbaar!

Yoga @ SCHOOL

Link, niet zichtbaar!

Yoga @ HOME / CLUB

Link, niet zichtbaar!

Yoga Balance: GETUIGENISSEN

Onze leden vertellen graag over hun ervaringen met Yoga Balance. Laat u inspereren door hun verhalen.

Het verhaal van Rita

" Een uurtje, helemaal voor jezelf..."
Een heerlijk vooruitzicht bij het begin van elke les: hier sta ikzelf, mijn lijf en mijn gedachten, helemaal centraal.

De beginhouding van totale overgave stimuleert de stap die je kan zetten naar 'helemaal jezelf: wees een kruik aan het water, en adem de energie van de zee in, adem alles uit wat je kwijt wilt... alle ballast overboord...

Dit vond ik de eerste keer een schitterende ervaring, en nu nog steeds is dit voor mij het mooiste moment van de les.

Yoga is een heel aparte bezigheid. Heel individueel, heel persoonlijk. Je kan het zo intens beleven als je zelf wilt.
Ook al doe je de oefeningen in groep, en volg je de instructies van de leraar, met je geest haak je af als je zelf wilt, of blijf je helemaal geconcentreerd (zoals het hoogstwaarschijnlijk wel de bedoeling is!).

Het fijne aan de les is dat je constant hoort dat het over JOUW lichaam gaat, en dat niets moet, maar dat je gewoon je eigen grenzen mag aftasten. En dat werkt heel uitnodigend!

Ik ben nog maar een beginner, dus heb ik nog niet echt de heilzame 'link' te pakken tussen ademhaling en bepaalde houdingen aanhouden. Maar ik oefen regelmatig, en ik voel wel hoe heilzaam yoga is op mijn lichaam, geest en innerlijke rust.

Ik ben een vrouw die graag bezig is met 'innerlijkheid', en yoga past perfect in die drang naar bezinning en rustige ingekeerdheid.
Ik ervaar yoga is als een manier om je lichaam te vouwen naar je innerlijkheid.
Het is de eenvoud én de grootsheid van leven zichtbaar te maken met je eigen lichaam.
En dit vind ik heel erg fijn.

Dankjewel Ilse voor je manier van begeleiden in dit mooie gebeuren.
Met veel warmte en genegenheid,

Rita (tot deze avond)

Het verhaal van Inge

Na de bevalling van mijn twee kinderen ben ik begonnen met pilates om "op een zachte manier terug wat strakker te worden". Na een omweg via yogalates en twee leerkrachten die gestopt zijn op andere locaties, ben ik bij Ilse in de yogales terecht gekomen. Het is een uitgelezen manier voor de niet-sportieve, stramme mens die ik ben, om toch wat leniger te worden.

Als ik een les oversla, begin ik automatisch zelf thuis wat oefeningen te herhalen omdat ik voel dat mijn spieren er nood aan hebben. Bovendien betekent het voor mij ook een rustpunt in de drukke week. Ik leer veel "trucjes" die ik ondertussen toepas als ik niet kan slapen, in periodes van stress, als ik te weinig energie heb,…

De lessen van Ilse zijn heel gevarieerd en elke week anders. Er komen verschillende soorten yoga aan bod, een beetje mindfulness, wat meditatie,… en we hebben zelf ook vaak inspraak in wat we gaan doen. Ik moet me er nooit druk over maken dat ik niet zo lenig ben als sommige groepsgenoten want iedereen volgt zijn eigen manier en ik merk dat het uiteindelijk vanzelf dan toch beter en beter begint te gaan.

Ik weet niet meer juist hoe lang ik al les volg bij Ilse, maar toch een al een paar jaren na elkaar. En voor iemand zo niet-sportief als ik, die niet graag aan beweging doet, is dat een hele overwinning!

Inge

Het verhaal van Veronique D.

Ik ben niet direct het supersportieve type maar ik ben net genoeg overtuigd van het feit dat ik een uurtje per week voor mijzelf wens te hebben in het jachtige, dagdagelijkse leven. Dit was misschien wel de eerste beweegreden om even van yoga te proeven.

Ook wilde ik vermijden dat ik , naarmate ik ouder zou worden , ik zou “opstijven’’; een gedachte die ik absoluut wilde vermijden! 😉

Een yogales wordt grotendeels bepaald door diegene die de les geeft. Ilse slaagt er wonderlbaarlijk in om iedereen aan te spreken in haar lessen; of je nu voor meer spirituele ideëen komt, jouw pijnlijke rug of stijve nek wenst los te werken of gewoon een uurtje voor jouzelf wenst. Oefeningen die je gerust ook thuis kan doen en de ietwat moeilijker worden sowieso geleidelijk opgebouwd en kunnen op eigen ritme worden aangeleerd.

Kortom, inspirerende lessen, direct toepasbaar in de praktijk met een enthousiaste, professionele yogamaster.

Veronique D.

Het verhaal van Sonia Bier

“Everything you need will come to you at a perfect time”.. en op een dag kwam ‘Yoga’ in mijn leven. I’m a Yogi.

Het is zo moeilijk om uit te leggen wat yoga met je doet, het is dan ook een persoonlijke ervaring. Ik denk heel vaak: "waarom heb ik dit toch niet eerder leren kennen?" Wellicht was ik er nog niet klaar voor.

Vanaf de eerste yogales heb ik stilte en rust in mezelf ervaren. Helemaal zen. Toen dacht ik: "dit laat ik nooit meer los." En sindsdien ben ik elke les aanwezig en blijf ik oefenen.

Na bijna twee jaar van yoga-oefeningen, merk ik dat mijn lichaam soepeler is en ik wel degelijk vorderingen maak. Ik wil zo graag meer kunnen.

De combinatie van de muziek en de oefeningen dringt door in lichaam en geest en brengt geluk en kennis. Ik heb nog steeds een lichaam van stress en miljoenen gedachten. Maar yoga leert via verschillende ademhalingsoefeneningen wat "nu" is. Het leert me loslaten. Maar ik moet blijven oefenen.

Ondertussen leerde ik dat Ashtanga yoga te zwaar is voor mij. Vinyasa yoga, Yin yoga en Kundalini yoga vind ik uitdagend, maar de Hata yoga bij Yoga Balance is voor mij de ideale yoga.

In deze hectische samenleving is er echt wel tijd nodig om even te herbronnen, jezelf te ontdekken en je rustiger, losser en lichter te voelen.

“My Yoga, it doesn’t matter if things aren’t perfect, my practice is my time to feel alive, loved & free”.

dankjewel Ilse!
Namaste

Het verhaal van P.S.

Ik ben van mezelf een stress kip en altijd heel zenuwachtig. Via yoga wou ik wat innerlijke rust vinden en manieren zoeken om mezelf te kunnen kalmeren in stress-situaties, want mijn job is ook heel stressvol.

Ik was aangenaam verrast, want ik had zo een beetje het beeld van yoga dat dat voor exentriekelingen of spiritualisten was, maar niet voor mensen zoals ik. Ik heb mij duidelijk heel erg vergist. Het is een hele toffe groep van hele aangename mensen die allemaal wat rust willen vinden of manieren om het in hun leven wat aangenamer te maken.

Het fijnste voor mij zijn eerst en vooral de oefeningen zelf. Ik daag mezelf graag uit en wil zien hoe ver ik kan gaan en hoe ik kan groeien. Om zo mijn spieren los te maken en wat soepeler te worden. Je ziet ook effectief dat je vorderingen maakt en dat is heel leuk om te ervaren.

De ademhalingstechnieken heb ik al gebruikt in mijn dagelijks leven als ik er weer eens over ga of toen ik onder een scanner moest en zenuwachtig was. Dat heeft me toen echt geholpen.
Zelfs mijn dochter van 7 is heel enthousiast en doet samen met mij mee yoga-oefeningen thuis. Zou graag wat meer tijd hebben (of tijd maken) om thuis nog meer te oefenen. Het komt er niet zo vaak van, dus daar wordt nog aan gewerkt in de toekomst.

De leerkracht (Ilse) heeft ook echt zo’n aangename stem. Ze straalt veel rust en positiviteit uit en dat vind ik heel fijn hier in de groep. Ik kom met een smile naar hier en ga met een smile naar buiten en dat is voor mij de allerbelangrijkste reden waarom ik dit blijf doen.

P.S.

Het verhaal van Jacqueline V.

  • Op zoek naar rust, antistress-momenten, positief ouder worden.
  • De lessen voldoen ruimschoots aan mijn verwachtingen, lesgeefster straalt rust en positiviteit uit, ze heeft een aangename stem en probeert je los te maken uit de realiteit, ik keer steeds met goed gevoel huiswaart.
  • Is fijn, doet deugd om alle druk, beslommeringen, zorgen en verdriet even opzij te zetten (of in elk geval een poging tot).
  • Ik verkies vooral de fysieke oefeningen/inspanningen en de stretching – gespannen schouders en nek voelen losser nadien – de ademhalingstechnieken zijn zeker nuttig en maken je bewust van je lichaam.
  • Yoga draagt bij tot een betere houding, geeft een soort massage effect waardoor de spanningen grotendeels verdwijnen.
  • Yoga werkt rustgevend en helend, leidt tot betere lichaamscontrole en maakt lichaam meer soepel.
  • Ik oefen af en toe thuis.
  • Probeer al altijd om gezond te leven door genoeg te bewegen en gezond te eten.

Jacqueline V.

Het verhaal van Elke

Ook bij mij brengen de lessen wel wat teweeg moet ik bekennen… ik wist niet wat ik moest verwachten maar ben wel met een open geest naar de eerste les gekomen.
Het was al lang geleden dat ik me zo volledig heb kunnen afsluiten en me heb kunnen concentreren op mezelf. Ik werd er zelfs op bepaalde momenten echt emotioneel van om letterlijk en figuurlijk druk los te laten…
Voor mij dus een evident gevolg was dat ik me inschreef voor het vast traject!

Ik kijk elke week uit naar dinsdag en probeer ook door de week af en toe aandacht te hebben voor de oefeningen!
Dankjewel voor je begeleiding!

Tot gauw
Elke

Het verhaal van Marie-Claire

Het kost moeite om te komen, maar het doet goed! Je hebt ook een heel aangename stem en legt het duidelijk uit, wat, hoe en waarom. Ik word er inderdaad heel rustig van, ook door de ontspannende muziek. Het laatste stuk van ontspanning mag voor mij gerust langer duren. Ik ben nog wel een houten plank maar ik hoop zo mijn conditie wat te verbeteren net als mijn flexibiliteit. Maar toegegeven : er zijn zware oefeningen tussen, voor mij althans. ??

Tot volgende keer
Marie-Claire

Het verhaal van Raymond Horvath

Ik zocht voor mezelf een actieve bezigheid in groepsverband die mij enerzijds rust gaf en anderzijds een betere conditie. Mijn verwachtingen zijn tot nu ingelost. De lessen zijn leuk en sfeervol. De oefeningen worden heel goed uitgelegd en begeleid.
Ik vind zowat alles fijn tijdens de lessen ook de confrontatie iets niet te kunnen. De lichaamsoefeningen, ademhalingstechnieken en/of meditatie spreken mij aan. Het pure spirituele vind ik niks, maar dat is heel weinig.
Ik ben nog maar nieuw en helemaal niet lenig van natuur dus kan in alles nog groeien. Dat is ook leuk op zich.
Naast dat ik de lessen leuk vind, is ook de rust en de soepelheid de dag nadien super. Ik oefen wel eens zo éénmaal per week. Je kan zeker niet spreken van een dagdagelijkse eigen yogasessie.

Raymond

Het verhaal van Pegie DH

Ik ben terug met yoga begonnen omdat ik terug meer aan beweging wilde doen, maar vooral om tot rust te komen met/bij mezelf. Dit vind ik heel belangrijk. Alle impulsen van buitenaf leren te parkeren en in dat uur enkel bezig zijn met jezelf...

Pegie

Het verhaal van Fabienne Guinée

Van nature ben ik een zenuwachtig en temperamentvol type…Soms nogal heftig om mijn mening, idee te uiten naar anderen toe. Om mezelf te kunnen kalmeren wou ik een natuurlijke en aangename manier vinden, zonder medicatie.(...)
Door yoga te doen wil ik mijn gezonde levensstijl verder door trekken zodat het mijn natuurlijke levensstijl wordt….Mijn nieuwe ik in body & mind!

Ik heb nog maar een paar lessen gevolgd, maar het feit dat ik er telkens naar uit kijk, spreekt voor zich want anders was het bij de eesrte les gebleven. 🙂
Het fijnste is dat ik écht een uurtje voor mij alleen heb….helemaal voor mij! Eigenlijk wil ik op termijn het totaalpakket van yoga... niet dat het een obsessie wordt, maar een levensstijl. De detox workshop vond ik een topper want dat was 2 uur me & quality time.
Ik wil m’n grenzen verleggen door de ademhalingstechnieken onder de knie te krijgen zodat ik automatisch op de correcte manier ga ademhalen. Ik voel dat ik nog steeds lenig ben, maar door jarenlang te weinig te bewegen is er nog werk aan de winkel, Door yoga voel ik dat mijn lenigheid, concentratie terugkomen, zonder te forceren. Step by step. De buikademhaling oefen ik heel vaak per dag (vooral als ik in de wagen zit), ik rek mij een paar keer per dag goed uit en doe wat (losmakings)oefeningen voor m’n nek. Ik let ook constant op m’n houding(rechte rug) De liggende oefeningen volgen thuis nog...

Fabienne

Contacteer yogabalance.be voor meer informatie.